Burgerschap & Identiteit

Hoe laat ik mijn stem horen? Wat vind ik belangrijk? Hoe vind ik mijn plek in de wereld? Bij deze lesreeksen leren de deel- nemers handige vaardigheden om sterk en bewust te kunnen functioneren in onze maatschappij. We richten ons bijvoor- beeld op het belang en de waarde van democratie, cultuur, geld, samenleven en respect voor elkaars visies.

Cursusaanbod

Kinderraad  ‘Baas in je wijk’
Kinderpersburo

Theater en Recht
Project DIY

Verkeersles
Fashion & Imago

Kinderraad ‘Baas In Mijn Wijk’

Samen vorm je de Kinderraad van Feijenoord! Jullie krijgen een grote verantwoordelijkheid. Je leert debatteren met als doel om één of meerdere acties in de wijk op te zetten. De raadsleden bepalen samen wat de wijkbewoners nodig hebben! Eerst gaan jullie op onderzoek uit.

Kinderpersburo

Wat vind jij belangrijk nieuws? Hoe weet je of een bericht nep is? Je leert foto’s bewerken en de basis trucjes van het grafisch vormgeven. Interviewen, doorvragen, kritisch luisteren en bloggen leer je ook bij het kinderpersbureau. Samen sta je sterker en kun je de ideeën pitchen bij de wijkraad Feijenoord, want één van de raadsleden komt op bezoek! Ook ga je samen een wijkkrant maken, die echt wordt gedrukt en uitgedeeld!

Theater & Recht

Elk land heeft regels, bijvoorbeeld om het leven veilig en eerlijk te maken. Wie zich niet aan de wet houdt, krijgt met justitie te maken. Soms kom je zelf misschien ook wel eens regels tegen die je in de weg lijken te zitten, maar toch beter zijn voor iedereen. Hoe werkt de wet? Wat gebeurt er als je bent opgepakt door de politie? Zulke dingen leer je tijdens deze lessen. 

Project DIY

We gaan samen een project opzetten waarbij je iets goeds doet voor de wijkbewoners. Dat start met een onderzoek waar behoefte naar is. Hou je ervan om zelf dingen te maken? Je leert bijvoorbeeld zeepjes, speelgoed of kleding zelf maken en verkopen voor een goed doel. Alles draait daarbij om het recyclen van oude materialen en hoe je dat kunt hergebruiken wat beter is voor jezelf en voor jouw omgeving.

Verkeersles

Schrik jij soms ook van al die drukte op de weg? Weet je niet precies of je voorrang moet geven of krijgen? Hoe fiets je het slimst? Wat betekenen al die borden eigenlijk? Op een leuke manier ga je hier van alles over leren en ben jij veilig en zeker in het verkeer! Aan het eind ontvang je een certificaat.

Fashion & Imago

Sta je weleens stil bij jouw imago? Wat zijn je waarden, waar sta jij voor? Straal je dat ook uit? Wie bepaald eigenlijk wat nu HOT is en wat NOT? Elke dag hebben we met de mode en het imago te maken. Hier leer je alles over ontwerpen, materialen en het uitwerken van ideeën tot fashion.

Bekijk de andere activiteiten

mentale-veerkracht

Mentale Veerkracht

gezonde-leefstijl

Gezonde Leefstijl

techniek-en-wetenschap

Techniek & Wetenschap

creatieve-expressie

Creatieve Expressie

studievaardigheden

Studievaardigheden