Over YOU Talent

dsc05874

Samantha Rodrigues (38)
Oprichter van YOU Talentontwikkeling

Inmiddels mag ik meer dan 12 jaar getuige zijn van de ontwikkeling van Rotterdamse kinderen. Hun zoektocht om hun ‘eigen ding’ te vinden is soms een worsteling, waar ze vaardig en zelfverzekerd uit kunnen komen, door wat ze intrinsiek in beweging brengt en uitdaagt het beste uit zichzelf te halen. Ik prijs mezelf gelukkig dat oud leerlingen (inmiddels tieners) nog langskomen in het atelier om te vertellen over hoe docenten van YOU talent hen destijds hebben geïnspireerd. Onze betrokkenheid bij ieder individu is enorm waardevol gebleken. Ik ben van mening dat als iemand zich gehoord en gezien voelt, je samen echt impact kan maken.

YOU Talent is sinds 2009 actief in het onderwijs met focus op expressieve, intellectuele en sportieve groei bij kinderen van 4 tot 12 jaar. We richten ons op de brede ontwikkeling van het kind en doen dit met doorlopende leerlijnen die het schoolse curriculum aanvullen. Denk daarbij aan het ontdekken van een gezonde leefstijl, uitgedaagd worden tot zelfreflectie en het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden. Binnen de leerlijnen besteden wij extra aandacht aan taal, rekenen en creatieve expressie waarbij de nadruk ligt op de sociaal-emotionele ontwikkeling van ieder kind.

We werken graag met actuele thema’s binnen de school, maar ook met maatschappelijke thema´s zoals natuur en milieu om de leerlingen spelenderwijs bewust te maken van de wereld om hen heen. Daarnaast hechten we veel waarde aan rust, orde en respectvol met elkaar omgaan. Zo krijgt iedere leerling de ruimte om individuele kwaliteiten te herkennen. Zo leggen we samen met de school, de ouders en het kind een stevige basis voor een gelukkig leven op eigen kracht.

Ons Team

Samantha

Bastiaan

Lisette

Safouane

Johl

Megan

Linde

Ellen

Zeyneb

Odair

Jenna