Creatieve Expressie

Creatieve expressie, een breed begrip maar ze hebben het ontwikkelen van de volgende competenties gemeen: empatisch vermogen, samenwerken, creatieve en muzikale ontwikkeling, zelfvertrouwen en bevorderd het probleemoplossend vermogen. Stimuleren te denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Duurzaamheid en recycling zijn bij de beeldende vakken een belangrijk thema, maar ook taal en lichaamsbewustzijn.

Cursusaanbod

Afval en kunst
Muziekacademie

Podiumkunsten
Streetdance Tiktok

Taal & Tekenatelier

Afval & Kunst

Van afval kunst maken, klinkt gek maar het kan! Plastic vervuilt de zeeën, rivieren maar ook jouw eigen buurt. Dat moet anders! Leer wat jij kunt doen om de wereld schoner en mooier te maken. Hoe tof is het om vervolgens van afval je eigen kunstwerk te maken?

Muziekacademie

Samen met echte muzikanten leer jij noten lezen en natuurlijk performen. Om de zes weken ga je een nieuw instrument leren bespelen o.a. gitaar, keyboard en drum.

Podiumkunsten

Tijdens de dramalessen leren jullie verhalen en scènes improviseren, in verschillende eenvoudige oefeningen en spelvormen. Alles draait om zelfexpressie (met creativiteit, wendbaarheid, samenwerking en fantasie). Het is voor ieder wat wils, zo bestaan de lessen deels uit scènes met veel beweging. Durf je helemaal te laten gaan tijdens deze vrije lessen!

Streetdance

Dansen is een heerlijke manier om in beweging te zijn en je conditie naar een hoger niveau te tillen. Daarbij maakt het je hoofd rustig en je lichaam blij, zeker als er muziek klinkt die past bij hoe jij je voelt. Over de hele wereld dansen er mensen, dus het kan op veel manieren. Ook als je graag je eigen moves verzint, is het boeiend om te ontdekken wat er al bestaat. Je leert verschillende danstechnieken van een professionele danser uit de wijk!

Taal & Tekenatelier

In het Taal en tekenatelier leer je korte verhaaltjes/strips schrijven en illustraties maken. Je leert daarbij je eigen fantasie te gebruiken en het allemaal te tekenen en op te schrijven. Aan het einde van het blok heb jij jouw eigen creatieve boekje gemaakt!

Bekijk de andere activiteiten

mentale-veerkracht

Mentale Veerkracht

burgerschap-en-identiteit

Burgerschap & Identiteit

gezonde-leefstijl

Gezonde Leefstijl

techniek-en-wetenschap

Techniek & Wetenschap

studievaardigheden

Studievaardigheden