Mentale Veerkracht

De leerlingen ontwikkelen verschillende sociale vaardigheden, zoals reflecteren, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en omgaan met sterke emoties. Ook zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn komen aan bod. Deze competenties dragen bij aan een veilige sfeer (minimaliseren van pestgedrag) en betere concentratie. Daardoor kan informatie sneller worden opgenomen en verwerkt, maar bovenal draagt het bij aan blije leerlingen die stevig in hun schoenen staan.

Cursusaanbod

Lekker in je vel
Durf te dromen

Yoga & mindfulness
Voel je sterk

EHBO

Lekker In Je Vel

Hoe ga jij om met moeilijke momenten? Leer om op jezelf en jouw kwaliteiten te vertrouwen. Deze les staat in het teken van zelfvertrouwen en veerkracht versterken. Hierna is geen uitdaging nog te groot!

Durf Te Dromen

Fantasie is een belangrijke bron voor het visualiseren van de toekomst.Hoe kom je waar je wil zijn? Dromen durven hebben, verder kijken, meer ervaren en vooral doen! Bij deze lessen ligt de focus op jezelf beter leren kennen. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Je leert wensen zichtbaar maken met een dromenbord. Verder gaan we op een leuke ontdekkingsreis naar de toekomst: waar wil ik naartoe? Niks is te gek!

Yoga & Mindfulness

Tegenwoordig word je overspoeld door informatie en prikkels, maar hoe kun je hier het beste mee omgaan? Leer hoe je beter je aandacht kunt richten op wat jij wilt en rust in je hoofd kunt bewaren.Tijdens een yogasessie voer je oefeningen uit (Asana’s) die je energie en kracht geven. Hierdoor voel je je ontspannen en zit je beter in je vel. Naast yoga leer je alles over je ademhaling en hoe je fit kunt blijven.

Voel Je Sterk

Lijkt het je leuk om op een uitdagende en speelse manier de basis te ontdekken van zelfverdediging? Dan is dit de ideale les voor jou! Door verschillende beweegoefeningen en veel spelletjes hebben we het bijvoorbeeld over stevig in je schoenen staan, je emoties onder controle houden, lichamelijk en geestelijk in balans zijn. We werken natuurlijk ook aan fysiek sterker worden. Dit doen we door kracht- en conditieoefeningen, vallen en opstaan, stoot- en traptechnieken.

EHBO

Wat moet je doen als jouw klasgenoot zich verslikt in een snoepje of flauwvalt op het schoolplein? Kan jij je hoofd koel houden? Tijdens de EHBO lessen leer je alles: van pleisters op de juiste manier plakken tot reanimeren. Aan het eind is er een test en kan je een officieel EHBO-certificaat verdienen!

Bekijk de andere activiteiten

burgerschap-en-identiteit

Burgerschap & Identiteit

gezonde-leefstijl

Gezonde Leefstijl

techniek-en-wetenschap

Techniek & Wetenschap

creatieve-expressie

Creatieve Expressie

studievaardigheden

Studievaardigheden