Studievaardigheden

Extra Taal & Rekenen

Elke leerling heeft vakken die soms wat moeilijker verlopen. Daarom bieden we een reeks mogelijkheden om de basis- vaardigheden taal en rekenen te ondersteunen. Het spreekt voor zich dat de leerlingen hier veel aan kunnen hebben, op de korte termijn maar ook vooral in de rest van hun leven. Het geeft zelfvertrouwen als je goed de taal beheerst waarin je wil communiceren. Ook het begrijpen van cijfers en berekeningen maakt een toekomstige volwassene extra onafhankelijk, bijvoorbeeld op financieel vlak maar ook bij het bereiden van een recept of het verbouwen van een huis.

Cursusaanbod

Schat aan woorden
Spelen met cijfers

Huiswerkbegeleiding
De Leesclub

Tafeltraining
Schaakles

Schat Aan Woorden

Wij nemen een schatkist mee naar de klas en vullen die met nieuwe woorden en verhalen! Doe jij mee? Je gaat oefenen met woordjes schrijven en lezen. Door leuke en verrassende opdrachten en spelletjes vergroot jij je woordenschat en help je ons de schatkist te vullen! We starten elke week met voorlezen en vertellen. Daarna ga je zelf aan de slag met leuke taalopdrachten.

Spelen Met Cijfers

Tellen is handig, want cijfers kom je overal tegen. Soms lijkt werken met getallen moeilijk, maar dat is niet zo. Hoe meer je speelt met cijfers, hoe sneller je alle sommen kunt oplossen. We gaan beweegspelletjes doen waarbij jij op een leuke manier oefent met rekenen.

Huiswerkbegeleiding

Wil jij graag beter je huiswerk plannen? Ben jij op zoek naar een rustige plek om geconcentreerd te werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. We helpen je met plannen, controleren of je het leerwerk goed kent en beantwoorden jouw vragen over de stof. Hierdoor heb jij meer vrije tijd en haal je hopelijk (nog) betere cijfers! Neem je huiswerk mee zodat we je gericht kunnen helpen.

De Leesclub

Duik samen met je meester of juf de boeken in en maak een reis door de wereld van verhalen. Van avontuurlijk tot spannend, van verzonnen tot waargebeurd. Je leert nieuwe woorden en uitdrukkingen, beleeft en gebruikt je fantasie, want lezen is leuk! Maak daarna bijvoorbeeld een striptekening of schrijf een verhaaltje!

Tafeltraining

Als je de tafels uit je hoofd kent, kan je heel snel rekenen. Dat is handig in de winkel, maar ook in een taxi of op vakantie. Wil je ze (nog beter) leren? We gaan oefenen met muziek en beweging, dat maakt het een beetje makkelijker. Dat is ook nog heel gezellig!

Schaakles

Schaken lijkt misschien moeilijk, maar dat valt eigenlijk best mee. Het is een denksport, waar de bedoeling is om trucjes te verzinnen om de ander slim of te zijn. Van iedere partij leer je wat nieuws en zo word je vanzelf beter. Het maakt niet uit welke taal je spreekt, de stukken spreken voor zich. Ik weet zeker dat je na deze masterclass anders omgaat met moeilijke opdrachten. Jij laat je niet zomaar uit het veld slaan!

Bekijk de andere activiteiten

mentale-veerkracht

Mentale Veerkracht

burgerschap-en-identiteit

Burgerschap & Identiteit

gezonde-leefstijl

Gezonde Leefstijl

techniek-en-wetenschap

Techniek & Wetenschap

creatieve-expressie

Creatieve Expressie