Techniek & Wetenschap

Technologie is een belangrijke tak van onze economie, maar ook in het dagelijks leven zeer aanwezig. Op jonge leeftijd komen kinderen al in aanraking met verschillende materialen, apparaten en digitale mogelijkheden. Onze lessen richten zich op bewust gebruik van de moderne mogelijkheden, met nadruk op praktische kennis en ervaringen in de lessen. Op speelse wijze maken deelnemers kennis met techniek en chemie. Ze voeren samen experimenten uit en leren samen hoe dingen gemaakt worden.

Cursusaanbod

Toptechniek
Programmeren met LEGO

Chemische chaos
Mediawijsheid

Toptechniek

Zelf kapotte spullen leren repareren? Van oud materiaal iets nieuws maken? Wil je zagen, hameren, weten hoe electra werkt? Dan is deze les wat voor jou! Je gaat dingen bouwen en over de techniek leren van een motor of lamp. Ook ga je een spel bouwen en vervolgens een competitie spelen met je klas. Je zal leren omgaan met verschillende materialen en professionele gereedschappen. We gaan robotjes maken, klok maken, bibber spel maken, waterraketten maken, fietsband plakken en nog veel meer. Word jij die slimme en handige klusjesman of vrouw?

Chemische Chaos

Wat doet een professor in een laboratorium? Wil jij weten hoe stroom werkt? Kom experimenteren met verschillende stoffen om te zien wat er gebeurt. Af en toe gaat het mis en eindigt je proef in een chaos, maar het is nooit voor niets. Misschien heb je wel een ontdekking gedaan!

Programmeren Met LEGO

Vond je het vroeger al zo leuk om met Lego te spelen? Of misschien nog steeds? Of juist nu pas? Lego heeft iets nieuws: robot lessen! Vind jij het leuk om in kleine logische stapjes na te denken en hou je van techniek, ontwerpen en puzzelen? Dan is programmeren met Lego iets voor jou. Je gaat verschillende dingen bouwen met Lego, om ze vervolgens via een app te programmeren zodat ze bijvoorbeeld kunnen bewegen. Hoe cool is dat!

Mediawijsheid

De reeks Media & ICT bestaat uit diverse thema’s uit de digitale wereld. Wij leren je online problemen oplossen (hoe ga je naar de settings van je device), de gevaren van het internet en hoe je online te gedragen. Maar ook praktische zaken zoals; account veiligheid (online geld, wachtwoorden, privacy). De focus ligt op het werken aan jouw digitale vaardigheden. Wij gebruiken daarbij als middel techniek uit de toekomst (de ontwikkeling van techniek) waarbij we het hebben over jouw online identiteit.

Bekijk de andere activiteiten

mentale-veerkracht

Mentale Veerkracht

burgerschap-en-identiteit

Burgerschap & Identiteit

gezonde-leefstijl

Gezonde Leefstijl

creatieve-expressie

Creatieve Expressie

studievaardigheden

Studievaardigheden