Gezonde leefstijl

Voedingsbewustzijn lijkt een populair onderwerp geworden; bij YOU Talent is dit al 12 jaar een speerpunt en inmiddels een expertise. Naast koken leren we kinderen ook tuinieren, zodat ze begrijpen waar het eten vandaan komt. Hier besteden we aandacht aan groentes en kruiden, maar ook aan het milieu en zijn kwetsbaarheid. Bij een gezond leven hoort ook sport, vandaar tevens onderdeel van deze pijler. Je krijgt door dit programma alle middelen aangereikt voor een gezonde en evenwichtige manier van leven.

Cursusaanbod

Gezonde kooklessen
Tuinieren

Bootcamp
Streetdance

Sport & Spel

Gezonde Kooklessen

Ga mee op reis door gerechten uit verschillende landen te koken! Wij hebben gezonde en lekkere recepten van over de hele wereld gebundeld. Proef huisgemaakte hummus uit Marokko en Filipijnse pancit. Leer recepten lezen en ‘heilzame’ groenten en kruiden gebruiken. Na deze workshop weet jij alles over een gezonde, evenwichtige levensstijl.

Tuinieren

Benieuwd hoe jij je eigen groente en kruiden kan verbouwen? Wat is wel en niet gezond? Nieuwsgierig naar het klimaat en het milieu? Tijdens de lessen ’Mens en Natuur’ ga je van alles leren over planten, de mens en andere dieren. Je leert de theorie en brengt die in praktijk. Je zorgt voor planten, onderhouden en oogsten van je eigen groente maar bestudeert ook de waarde van insecten en hoe we zo goed mogelijk met onze natuur om kunnen gaan.

Bootcamp

Wil je ook sterker en sneller zijn? Wij gaan rennen, springen, klimmen en opdrukken. Kom en haal het uiterste uit jezelf. Help, stimuleer en motiveer elkaar! Ook leer je dingen over sportvoeding en gaan we je helpen met een (nog) gezondere levensstijl.

Streetdance

Dansen is een heerlijke manier om in beweging te zijn en je conditie naar een hoger niveau te tillen. Daarbij maakt het je hoofd rustig en je lichaam blij, zeker als er muziek klinkt die past bij hoe jij je voelt. Over de hele wereld dansen er mensen, dus het kan op veel manieren. Ook als je graag je eigen moves verzint, is het boeiend om te ontdekken wat er al bestaat. Je leert verschillende danstechnieken van een professionele danser uit de wijk!

Sport & spel

Wil jij ook sterker en sneller zijn? Wij gaan rennen, springen, klimmen en opdrukken. Kom en haal het uiterste uit jezelf. Help, stimuleer en motiveer elkaar! Ook leer je dingen over sportvoeding en we gaan je helpen met een (nog) gezondere levensstijl.

Bekijk de andere activiteiten

mentale-veerkracht

Mentale Veerkracht

burgerschap-en-identiteit

Burgerschap & Identiteit

techniek-en-wetenschap

Techniek & Wetenschap

creatieve-expressie

Creatieve Expressie

studievaardigheden

Studievaardigheden